دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد:ارزیابی خصوصیات زراعی و محتوای اسانس تولیدی در نعناع |
![]() |
افزایش كمیت و كیفیت عملكرد و اسانس تولیدی گیاه داشته باشد [4]. علاوه بر آن، اثرات متقابل فاكتورهای زیستی و غیرزیستی اهمیت زیادی در موفقیت كشت محصولات گیاهی دارد و در گیاهان دارویی، نور به همراه حضور میکوریزا ممکن است بتواند با افزایش میزان اسانس، در تولید و تجاری نمودن آنها نقش حائز اهمیتی را داشته باشد. اخیراً ساخت و توسعه استفاده از انکوباتورهای LED درفضاهای کنترل شده نشان داده است که عملکرد گیاهی و تولید ترکیبات ثانویه میتواند تحت تأثیر نورهای مربوطه افزایش یابد [223]، هر چند این نوع تحقیقات بر روی اکثر گیاهان دارویی و از جمله نعناع انجام نشده است و همچنین تا به حال گزارشی نیز مبنی بر اثرات متقابل بین میکوریزا و نورهای تک فام LED در این گیاه مشاهده نشده است.
در این ارتباط مطالعه حاضر با ارزیابی ژنوتیپهای نعناع در طی دو سال زراعی و همچنین تحت انکوباتورهای LED و نیز اثرات متقابل بین قارچهای میكوریزا و نور جهت نیل به اهداف زیر اجراء گردید:
1- بررسی میزان آلودگی طبیعی ژنوتیپهای نعناع بومی ایران به قارچهای میكوریزا
2- ارزیابی خصوصیات زراعی و محتوای اسانس تولیدی در نعناع
3- تاثیر نورهای تك فام LED بر خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیكی گیاه نعناع
4- تاثیر نورهای تك فام LED بر كمیت و كیفیت
اسانس گیاه نعناع
5- تأثیر نورهای تک فام LED بر محتوای کلروفیل، کاروتنوئید و فعالیت آنتیاکسیدانهای آنزیمی
6- تاثیر بر همكنش شدت و كیفیت نور و قارچ میكوریزا بر خصوصیات رشدی و محتوای اسانس تولیدی
7- مقایسه محیطهای انكوباتور و مزرعه بر خصوصیات رشد و كمیت اسانس نعناع
فصل دوم
بررسی منابع
2-1- تاریخچه
گونههای مختلف نعناع از زمانهای بسیار قدیم به عنوان یک گیاه معطر و اشتهاآور مورد توجه بوده و برای ناراحتیهای دستگاه گوارش به کار میرفتهاند . در اسطورههای یونان بارها نام این گیاه ذکر شده است. یکی از بهترین شواهد که نشان دهنده قدمت استفاده از این محصول است، دیوار معابد ادفو در مصر میباشد که دستورالعمل طرز ساختن عطریات مقدس که در مراسم مذهبی به عنوان بخور مورد استفاده قرار میگرفتهاند، در آن قرار دارد. بقراط پدر علم طب از نعناع در نوشتههای خود یاد کرده است [4].
2-2- انتشار جغرافیایی
بسیاری از گونههای جنس Mentha توزیع وسیعی در اروپا و آسیا دارند و پیشینه انتشار آنها مربوط به منطقه مدیترانه است [15]. از جمله گونههای بسیار مهم این جنس از لحاظ تولید اسانس،
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1398-07-17] [ 07:05:00 ب.ظ ]
|